Ruimte voor koersbepaling

Ruimte voor kennis

Ruimte voor duurzaamheid

Ruimte voor beweging

Ruimte voor winst

Verandermanagement

Een bekende uitspraak is dat verandering het enige constante in de huidige tijd is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat verandermanagement een bloeiend bestaan kent.  Ook binnen de werkzaamheden van XPOR adviseren en ondersteunen wij in veel veranderprocessen.

 

Wij voelen ons daarbij het meeste thuis in veranderprocessen die heldere doelen voor ogen hebben. Een inhoudsloze verandering levert immers veel negatieve energie op en zal snel verzanden. In veranderprocessen kunnen wij diverse rollen vervullen. Mede door onze theoretische kennis (postdoctorale opleiding Verandermanagement) kennen wij de diverse aanpakken en valkuilen.

 

Uit die kennis en onze ervaringen weten wij dat de meest krachtige verandering een verandering is die geleid wordt door de eigen organisatie waarbij samen met de organisatie een organische aanpak wordt gevolgd. Het is daarbij de kunst om de professional op de werkvloer te mobiliseren zich in te zetten voor de verandering. De sleutel ligt voor ons hier in het aanspreken op hun vakgebied waar immers het hart van die professionals ligt.  Wij kennen de taal van de professionals en vinden het steeds weer een uitdaging om hen te inspireren en stimuleren.

 

Elk verandertraject kent zijn eigen verloop en aanpak, gebaseerd op de cultuur van de organisatie en de wijze van leiderschap.  Toch is ons vaak gebleken dat juist wanneer wordt  uitgegaan van behaalde successen energie wordt los gemaakt. Wij passen daarom veelvuldig de methode van het waarderend onderzoek toe, gekoppeld aan het vakgebied.  Dit levert snel verrassende resultaten op. Graag vertellen wij u hier meer over. 

 


 

 

 

 

 

Cees Paul

 

cees@xpor.nl

06 51397377

 

Mijn profiel weergeven op LinkedIn Mijn profiel weergeven